joi, 13 august 2015

Generalul Oprea, stapanul curentului si motorului

Imi aduc aminte un moment care s-a petrecut imediat dupa accidentul de pe Lacul Siutghiol, care la vremea aia m-a indignat teribil, dar pe care il "citesc" acum intr-o alta nota. Nu la mult timp dupa producerea accidentului, televiziunile de stiri incepusera sa dea informatia ca oamenii traiesc pentru ca de pe mal se auzeau strigatele de ajutor.
Tot televiziunile de stiri au inceput sa dea si informatia ca vicepremierul pentru securitate nationala si ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a preluat coordonarea operatiunii si ca s-a deplasat cu un elicopter la fata locului.
Scenariul din mintea lui Gabitza a fost, probabil, ca daca oamenii aia striga, atunci salvarea lor este o formalitate, deci el preia operatiunea si in final apare ca salvatorul situatiei de urgenta. Insa competenta oamenilor lui Gabitza s-a vazut, nu insist, finalul il cunoasteti.
Imediat ce a fost clar ca operatiunea de salvare este un fiasco si ca oamenii aia mor cu zile sub ochii neputintei sale, comandantul situatiei de urgenta, vicepremierul pentru securitate nationala si ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fugit de la locul operatiunii ca o potarniche, si l-a impins in fata pe Raed Arafat.
Problema este ca televiziunile de stiri nu au mai suflat o vorba despre prezenta la locul accidentului a vicepremierului pentru securitate nationala si ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Nici ziarele nu au scris un cuvant despre treaba asta. A doua zi, eram la volan si am ascultat-o pe Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI, care a citit un comunicat cu bilantul operatiunii - niciun cuvant despre prezenta lui Gabitza la fata locului. Tot ce spun se poate gasi pe televiziunile de stiri, in arhiva lor online.
De ce pomenesc despre povestea asta acum? Pentru ca abia acum realizez influenta si puterea acestui personaj pe care multa lume l-a tratat cu indiferenta, iar altii nu l-au "tratat" deloc pentru ca despre om nu se poate spune/scrie nimic in mainstream. Povestea plagaitului lui nu s-a rostogolit, subiectul fiind preluat de vreo cateva site-uri locale. La fel si in cazul lui Ontanu, cel coordonat de Oprea in obtinerea doctoratului.
Pe baza acelui plagiat Oprea si-a cladit cariera universitara. Prin impostura si furt a devenit profesor universitar si coordonator de doctorate. Si a permis acordarea de titluri de doctor unor indivizi cu lucrari plagiate sau cu lucrari mediocre, maculatura curata.
S-a inflitrat in sistemul de intelligence, in Academia de Infomatii a SRI, coordonand doctoratul generalului SRI Florian Coldea, actualul prim adjunct al sefului SRI, a generalilor SRI Ionel Marin si Dumitru Zamfir, fosti directori adjuncti ai SRI, sau a comisarului-sef Remus Span, fostul sef al Directiei Tehnice din DGIPI, adica directia aia care se ocupa de partea cu urechea si timpanul.
Nu s-a oprit aici. Le-a dat doctorate pe lucrari mediocre, rusionase, si procurorilor Bogdan Licu, vicepresedinte CSM, procurorului George Balan, fost membru CSM, cel care spera la functia de procuror general al Romaniei, trimis in judecata de DNA in dosarul "Curentul si Motorul", procurorului Gheorghe Muscalu, actual membru CSM, apropiat de fosta grupare condamnata definitiv la inchisoare din SRI Prahova sau judecatoarei Florica Diaconescu de la Curtea de Apel Craiova.
Ce-a facut Gabitza al nostru in ani de zile? A incercat sa puna mana pe CURENT, adica pe informatie, pe zona de intelligence, dar si pe MOTOR, adica pe sistemul de justitie. Si toate astea s-au intamplat intr-o liniste deplina, pentru ca presa nu scrie/spune despre Gabriel Oprea, pentru ca despre Gabriel Oprea nu se poate scrie/spune nimic de rau.
Emblematica este converstia cu o colega de breasla care m-a sunat pentru ca o rugase cineva din MAI sa afle cine este persoana care se pregateste sa scrie despre plagiatul tezei de doctorat a lui Oprea, iar la finalul discutiei imi spune ceva de genul: "La noi nu ar aparea niciodata asa ceva". Ziarul care se afla in spatele formularii "la noi" este un ziar care facea dezvaluiri incredibile candva, un ziar la care am tinut enorm.
Uitati-va cum arata acum UNPR-ul lui Gabriel Oprea. Este un partid ticsit cu tot fel de personaje dubioase, cu indivizi care incearca sa isi gaseasca sub cupola lui Gabitza un adapost de frica DNA. Iar in tot timpul asta, Gabitza mesteca in gol o expresie care a ajuns sa ne irite ingrozitor timpanele, o sintagma pe care a golit-o de continut - "interesul national". Iar in numele acestui "interes national" Oprea este cel care face acum jocurile politice, este cel la mana caruia sta facerea si desfacerea de guverne si, implicit, viitorul nostru!

Un comentariu:

  1. Emilia,
    de ce or fi avand nevoie de doctorate oamenii astia ?
    De ce scrii atat de rar ? Unde mai publici ?

    RăspundețiȘtergere