luni, 23 august 2010

ANI nu e pe placul PSD

PSD este partidul cu cei mai mulţi membri cu dosare de anchetă deschise la DNA sau Parchetul General (Cătălin Voicu, Radu şi Alexandru Mazăre) sau cu dosare trimise în judecată (Adrian Năstase, Ion Dumitru, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu, Şerban Brădişteanu, Gabriel Bivolaru, Marian Oprişan, Şerban Mihăilescu, Emilian Cutean). Alţi membri de vază ai PSD doar au dat cu subsemnatul în faţa procurorilor (Mircea Geoană, Gheorghe Nichita, Eugenia Gojda, Marian Vanghelie).

Toţi aceşti stimabili membri PSD au trecut pragul parchetelor pentru grave acuzaţii de corupţie, unele cauzate de averea nejustificată (Adrian Năstase sau Dan Ioan Popescu). Vă surprinde, în aceste condiţii, că "Micul Titulescu" Victor Ponta tocmai a anunţat că PSD nu va vota Legea ANI?

6 comentarii:

  1. o mica observatie: DIP a facut saltul de la PSD la Partidul Conservator imediat dupa ce Nastase a pierdut cursa electorala in fata lui Basescu. cred ca atunci cand a dat prima data pe la DNA, DIP era deja la PC.
    in orice caz, ideea postarii sta in picioare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ionut.dmi: mici precizari de la cea care a facut o parte din dezvaluirile despre averea lui DIP. ancheta in cazul lui a inceput in august 2005, iar el si-a dat demisia din PSD prin martie 2006, dupa ce Nastase fusese tras pe linie moarta dupa celebra noapte a cutitelor lungi de la Hotelul Confort, dupa dezvaluirile in scandalul Matusa Tamara. cam multi dupa, dar asa a fost :))

    RăspundețiȘtergere
  3. aha, deci, era inca in PSD cand au incaput sa il caute in buzunare. thanks...e bine de stiut! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ionut.dmi: da, era inca in PSD. ca tot veni vorba, cred ca a plecat la PC pentru ca in martie 2006 "solutia imorala" inca era la guvernare alaturi de PD si PNL si cred ca spera domnul DIP la un soi de protectie. e doar o ipoteza, nu si o certitudine.

    RăspundețiȘtergere
  5. e de bun simt ipoteza. ar mai fi si continuitatea la Ministerul Economiei. care fusese primit de PC (PUR, la acea data). plus ca, PUR avea toate premiyele de a fi un partid care sa creasca. nu se astepta nimeni sa esueze in halul asta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ionut.dmi: sa creasca? poate in visurile lui Felix, alea eroice :))

    RăspundețiȘtergere