joi, 13 ianuarie 2011

30.000 de euro găsiţi în casele poliţiştilor de la „Fabrica de permise auto” din Bucureşti

Declaraţiile de avere ale celor patru poliţişti de la Serviciul de Permise Auto Bucureşti, arestaţi azi noapte pentru trafic de influenţă, dare şi luare de mită, nu atrag atenţia în mod special. Nu au conturi în bancă, bijuterii, obiecte de artă sau proprietăţi care să atragă atenţia. Totuşi, potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, în urma descinderilor de miercuri dimineaţă, în casele acestora au fost găsiţi peste 30.000 de euro bani lichizi. Sume destul de greu de justificat în condiţiile în care niciunul dintre poliţişti nu precizează că ar fi vândut vreun bun în ultimul an care să le fi adus venituri importante. În plus, având în vedere valoarea foarte mare a sumelor pe care le deţineau în case, acestea ar fi trebuit menţionate de cei patru în ultimele declaraţii de avere, completate în luna noiembrie 2010. Surse judiciare au precizat pentru CursDeGuvernare.ro că în acest dosar au fost puşi sub învinuire şi arestaţi patru poliţişti de la Serviciul de Permise Auto Bucureşti şi zece instructori auto, iar într-un alt dosar, relaţionat cu acesta, este pus sub învinuire un al cincilea subofiţer.

Cel mai avut dintre poliţiştii arestaţi în noaptea de miercuri spre joi de Tribunalul Bucureşti este agentul principal Florentin Gabriel Gheorghe. Acesta deţine un teren intravilan de 750 de metri pătraţi în comuna Glina de lângă Bucureşti, cumpărat în anul 2008, în plin boom imobiliar. Acesta mai deţine şi o casă în Glina, de 116 metri pătraţi, cumpărată în 2005, despre care precizează că se află în construcţie, dar şi un apartament de 63 de metri pătraţi în Bucureşti. Gheorghe mai are o Dacia, din 1998, şi un Chevrolet, cumpărat în leasing în 2004. Veniturile acestuia din salariu de agent principal s-au ridicat în 2009 la valoarea de 23.873 de lei. Surpriza vine de la soţia acestuia, Gabriela Gheorghe, angajata unei firmei care deţine o şcoală de şoferi în Bucureşti, Pro Auto SRL. Veniturile oficiale realizate de acesata în 2009 sunt mai mult decât modeste, de numai 6.535 de lei.

Agentul principal Viorel Briceag, nu are conturi, bijterii sau obiecte de artă, însă nu are nici datorii către bănci. Potrivit declaraţiei sale de avere, acesta deţine un apartament de 57 de metri pătraţi în Bucureşti, cumpărat în 1999, şi un BMW 318. Veniturile realizate din salariu în 2009 de Briceag s-au ridicat la 21.630 de lei.

Nicolae Valentin Gheorghe este şi el agent principal la Serviciul de Permise Auto Bucureşti, iar din declaraţia de avere s-au putea zice că nu iese din tiparul „românului de rând” care are un apartament şi o maşină. Valentin Gheorghe are un apartament de 67 de metri pătraţi în Bucureşti, obţinut în 1999 în urma unui contract de schimb, şi o Skoda din 2003. În 2009, acesta a încasat din salarii suma de 25.488, iar soţia sa, Elena, 6.950 lei.

Ultimul poliţist arestat în acest dosar este agentul principal Ilie Iulică Dan. Acesta deţine 1.570 de metri pătraţi de teren în Bragadiru, o casă de 160 de metri pătraţi, construită în 2002 şi conduce un Matiz. Veniturile realizate din salariu de acesta în 2009 s-au ridicat la 19.914 lei.

Continuarea o puteţi citi pe CursDeGuvernare.ro

Un comentariu:

  1. hi hi. Ia de aici povestioara ca numai mie mi se putea intampla,mai Emilia:P
    http://cupresadeperete.wordpress.com/2011/01/13/relatare-din-cartierul-general-al-mafiei-permiselori/

    RăspundețiȘtergere