marți, 25 mai 2010

Gazetărie ipocrită la RTV

Încă o lecţie de "profesionalism" predată de Realitatea TV la o oră de maximă audienţă cu ajutorul unui "maestru în ale presei". Răzvan Dumitrescu l-a avut din nou invitat pe Bogdan Chirieac în seara asta, alături de ministrul Dezvoltării, Elena Udrea. Ce credeţi că înfiera Bogdan Chirieac, cel prezentat de Realitatea TV ca jurnalist? Contractele privilegiate încheiate cu instituţii ale statului de anumite firme din arcul de interese al PDL.

Tupeul lui Bogdan Chirieac în seara asta a fost nemăsurat. Fără să clipească, acesta a explicat naţiunii cum contractele finanţate prin instituţiile statului sunt obţinute preponderent de firme care au "spate politic". Nimic incorect până aici. Toate guvernările perindate în ultimii 20 de ani au împărţit contracte firmelor de partid, ale membrilor, familiilor sau protejaţilor lor.

RTV l-a invitat azi să vorbească şi despre aceste lucruri pe Bogdan Chirieac, cel care în 2006 a obţinut circa 24 de milioane de euro de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), printr-o firmă al cărei acţionar a fost el, iar ulterior mama sa. Evident, după un intens lobby făcut în PDL şi pe lângă Vasile Blaga, şi după nenumărate comentarii faborabile la adresa democrat-liberalilor, astfel încât să aibă "spatele politic" potrivit.

Înainte să obţină contractele de la STS, acesta a publicat o serie de editoriale în ziarul Gândul prin care explica performanţele tehnologiei pe care ulterior avea să o vândă statului român. După ce toate acestea au fost făcute publice, Chirieac a fost nevoit să-şi dea demisia de la ziarul Gândul.

PS1. Nu ştiu cine o consiliază pe Elena Udrea. Dacă o face cineva, o face bine. Dacă nu, femeia asta este ceea ce unii numesc "animal politic". Sincer, în seara asta am urmărit-o aproape admirativ. Coerentă, documentată, cu mesaj clar. Ar mai trebui să corecteze ceva: tonul vocii, uşor ascuţit, uşor precipitat, care unei femei nu-i stă bine. Din contra, îi poate aduce diverse catalogări.

PS2. Cât despre nenumăratele emisiuni şi campanii de presă ale RTV despre felul iresponsabil în care sunt cheltuiţi banii publici atât am de zis: cum se face că astfel de subiecte sunt fooooooooarte interesante acum, iar în 2008 şi în prima parte a lui 2009, când le propuneam astfel de subiecte, fie erau refuzate, fie amânate, sau, în cel mai bun caz, tratate în ştiri de maxim două minute?

2 comentarii:

  1. Investigatia despre afacerile lui Chirieac cu statul a fost publicata in EVZ de Mihai Munteanu.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: Bineinteles ca a fost publicata de Mihai Munteanu in EVZ. Eram la EVZ cand a fost publicata ancheta, deci mi-ar fi greu sa nu stiu asta.

    RăspundețiȘtergere