vineri, 28 mai 2010

Videanu, zi cine a încasat banu'?

UPDATE. Ionut mi-a atras atenţia că Ministerul de Interne, condus de Vasile Blaga, este la fel de "transparent" ca şi Ministerul Economiei. Lista de venituri a salariaţilor de la Interne poate fi văzută aici.

Ministerul Economiei, condus de Adriean Videanu, a luat poziţie de drepţi la cererea preşedintelui Traian Băsescu şi a afişat pe site-ul ministerului veniturile extra-salariale obţinute de angajaţi. Însă felul în care este făcut public acest lucru este de-a dreptul scandalos. Oficialii din Ministerul Economiei, cu aprobarea lui Videanu, au făcut publice veniturile aferente lunii aprilie, însă nu şi numele celor care au încasat acei bani.

Astfel, oricine este puţin curios, poate afla că un secretar de stat a încasat 22.092 de lei ca reprezentant în diverse consilii de administraţie, un altul a luat 18.500 de lei, iar un altul zero lei, însă nu ştim şi cine sunt secretarii de stat care au încasat zecile de mii de lei noi şi cine a luat zero lei. La fel, aflăm că un consilier personal a încasat 22.083 de lei, iar directorul de cabinet şi-a rotunjit veniturile din aprilie cu 19.750 de lei. Dacă directorul de cabinet este uşor de identificat în persoana lui Marian Ţurlea, fiind unul singur, nu ştim care din cei 9 consilieri personali ai lui Videanu a încasat 22.083 de lei.

Acelaşi şablon apare şi în cazul reprezentanţilor Ministerului Economiei în diverse ambasade din lumea largă, oameni plătiţi cu sume compensatorii cuprinse între câteva sute şi câteva mii de euro sau dolari, bani primiţi suplimentar, pe lângă salariile de mii de euro sau dolari.

În condiţiile în care nu putem afla exact cine cât a încasat, la ce bun domnule Videanu această aşa-zisă transparenţă? Sau nu cumva aşa aţi decis în şedinţă la partid, că dacă a zis şefu' că trebuie să aratăm ce bani încasăm, arătăm, însă o facem în felul nostru? Oare vom vedea reţeta aplicată şi la celelalte ministere?

5 comentarii:

  1. "Oare vom vedea reţeta aplicată şi la celelalte ministere?"

    pai....

    http://www.mai.gov.ro/Documente/Prima%20Pagina/SalPDF.pdf

    RăspundețiȘtergere
  2. @ionut.dmi: mda, frumos. ce ar mai fi de zis, oare?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa 89 multi ROMANI neinstruiti Psihologic si Moral EFICIENT si CORESPUNZATOR au PICAT in CAPCANELE foarte bine INTINSE de catre ASASINI ECONOMICI din unele puteri STRAINE foarte bine INSTRUITI si CORUPTI de LUX DRESATI ETC. Acum fiecare Roman de bine va actiona dupa PUTEREA LUI PSIHICA si FIZICA ptr. a se face ORDINE in TARA ! SUCCES !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. partial ii inteleg. e discutabil daca niste bieti referenti platiti cu mai putin de 1.000 RON sa intre peste noapte in atentia presei.

    unde nu sunt deloc de acord cu ei? listele cu veniturile tuturor secretarilor de stat, directorilor etc. din toate ministerele trebuie facute nominal.

    RăspundețiȘtergere
  5. legile femosan ... se poate CERE iesirea tuturor oamenilor de afaceri din POLITICA si fiecare sa doneze din AVERE cat CONSIDERA ptr. a nu se continua cu acest GENOCID !

    RăspundețiȘtergere