joi, 22 iulie 2010

Cum fosta blondă de la Cotroceni vrea să fie viitoarea blondă de la Cotroceni

Foto: www.newschannel.ro
Cel mai de încredere om al preşedintelui Băsescu, Elena Udrea, pare a se pregăti cu răbdare şi tact pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Ministrul Dezvoltării a ales calea bătută înainte de mentorul său politic, actualul preşedinte, care s-a dovedit a fi una de succes: mai întâi primăria, apoi preşedinţia. Dacă mulţi colegi de breaslă au văzut în funcţia de preşedinte al PDL Bucureşti, recent ocupată de Elena Udrea, drept o trambulină către Primăria Capitalei, eu o văd ca pe un pas intermediar către Cotroceni.

Întrebată acum fix o lună dacă România este pregătită pentru a avea o femeie preşedinte, Udrea declara că "în zece ani ţara ar putea fi pregătită, dar trebuie să apară şi femeia care să intre într-o cursă care se transformă adesea într-un război murdar". Zece ani, zice Udrea? Zece, dacă ne gândim că până la alegerile locale mai sunt doi ani, iar cercetările sociologice şi calculele sale arată probabil că dacă va ocupa timp de două mandate o funcţie foarte vizibilă, românii s-ar putea obişnui cu ideea de a avea lider o femeie. Iar Elena Udrea şi-a suflecat deja mânecile şi s-a apucat de campanie. Spre dezamăgirea unor membri PDL care se încălzeau pe margine de circa un an, lucrând chiar la proiecte de lege pentru dezvoltarea Bucureştiului.

Primăria Capitalei a fost o trambulină pentru preşedinţie şi în România, dar şi în alte ţări. Băsescu a câştigat alegerile din 2004 în faţa lui Adrian Năstase după ce fusese primar trimp de patru ani, iar în iunie 2004 câştigase un nou mandat. Jacques Chirac a fost timp de 18 ani primarul Parisului înainte de a deveni în 1995 preşedintele Franţei, iar exemplele pot continua.

2 comentarii:

  1. TB. chiar vrea sa fie demis ca sa se vada ce NAZISTI avem in parlament care nu vor sa le fie VERIFICATE AVERILE prin ANI !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca dna Udrea se va descurca de minune si va lasa in urma un Bucuresti curat si frumos.

    RăspundețiȘtergere