duminică, 25 iulie 2010

La ce bun purtătorul de cuvânt al guvernului?


Duminică seara. Ora 20.35. Televiziunea Publică. Primul ministru este invitat în studioul de ştiri să vorbească despre noua măsură pe care guvernul vrea să o introducă în privinţa eliminării evaziunii fiscale (sistemul de deducere a cheltuielilor pentru care există bon fiscal), vizita FMI de mâine, "mica reformă în justiţie", legea ANI. Un fel de dare de seamă pe repede înainte (o apariţie de circa zece minute) a realizărilor guvernului de săptămâna trecută.

În condiţiile în care Emil Boc apare aproape săptămânal în emisiuni tematice la TVR, în care explică ce şi cum mai face guvernul, cred că era mult mai oportun ca invitatul televiziunii publice să fie purtătorul de cuvânt de la Partidul Victoria. Nu pentru că premierul s-ar supraexpune, ci pur şi simplu pentru că astfel de mesaje pot fi comunicate foarte bine şi de purtătorul de cuvânt. Dacă tot nu vreţi să îi daţi cuvântul, domnule Boc, la ce o mai ţineţi pe doamna Ioana Muntean? Şi aşa numărul de bugetari e prea mare şi nu prea vă lasă sufletul să tăiaţi din alte departamente strategice...

Până una alta, poate mai învaţă şi ai noştri politicieni de la cei cu un exerciţiu al funcţiilor ceva mai îndelungat. L-aţi văzut cumva pe Jose Manuel Barroso intervenind în privinţa raportului de ţară al României, de exemplu? Nu. Cel care a transmis către Bucureşti mesajele de la Bruxelles a fost Mark Gray, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, cel care are o funcţie extrem de importantă şi influentă, apreciată şi respectată deopotrivă.

2 comentarii: