duminică, 8 februarie 2015

I-a spus sau nu i-a spus SRI-ul lui Traian Basescu despre existenta pozelor cu Udrea si Bica la Paris?

O intrebare fundamentala care nu a fost pusa in interviul de aseara cu Elena Udrea, de la B1 TV: dupa ce George Maior i-a spus Elenei Udrea ca exista o serie de poze in care aparea impreuna cu Alina Bica la Paris INAINTE ca acestea sa fie lansate public, Elena Udrea i-a spus acest lucru presedintelui Traian Basescu, uzand de calitatea ei de sursa alternativa de informatii?

Este o intrebare esentiala in conditiile in care presedintele Traian Basescu a avut o iesire publica deloc obisnuita a doua zi dupa aparitia fotografiilor, in care arata nervos, surescitat, nelinistit, si in care a lansat acuzatii extrem de grave, fara precendent, la adresa serviciilor de informatii franceze, care puteau genera incidente diplomatice grave. Iata cateva dintre acuzatii:

”Aceasta este o operaţiune pe care serviciile, un serviciu românesc şi unul francez, şi l-au făcut între ele”.
”Un reprezentant al unui serviciu român de informaţii nu se putea duce la recepţia hotelului unde a stat Elena Udrea, la Paris şi să îl pună să caute în arhivă, cu şapte luni în urmă”.
”Este clar că a fost o colaborare şi ea a fost promptă".

Si George Maior va trebui intrebat despre acest lucru, pentru ca dupa aceasta dezvaluire a Elenei Udrea, ca Maior stia despre acele poze INAINTE de aparitia lor publica, presedintele Traian Basescu pare si mai mult ca s-a acoperit de ridicol prin acuzatiile lansate la adresa serviciiilor secrete franceze avand in vedere ca presedintele ar trebui, teoretic, sa fie cel mai informat om prin pozitia ocupata in stat. Daca la SRI se stia despre acele poze, iar Florian Coldea i-a spus lui George Maior despre existenta lor, este de presupus ca se stia si cine le-a facut. Iar de aici se nasc alte doua intrebari:

1. Traian Basescu a stiut ca acele poze exista si, intr-un gest disperat, incercand sa isi apere fosta consiliera in public, a incalcat cu buna stiinta toate uzantele si cutumele diplomatice riscand chiar generarea unui incident diplomatic sau, si mai grav, compromiterea relatiilor bilaterale dintre Romania si Franta?
2. Traian Basescu nu a stiut de existenta pozelor nici de la George Maior, nici de la Elena Udrea, iar acest lucru l-a determinat sa aiba acea iesire publica, reactia fiind generata de presiunea campaniei electorale?

Si presedintele Traian Basescu va trebui intrebat daca a stiut despre existenta pozelor inainte ca ele sa apara in public pentru a intelege fundamentul pe care s-a bazat atunci cand a acuzat serviciile secrete franceze de implicare. Daca a stiut inainte ca ele sa apara public, de ce presedintele Traian Basescu nu a cerut imediat sa primeasca un raport de la SRI si l-a cerut abia dupa lansarea fotografiilor?

Si un ultim lucru, care nu trebuie trecut cu vederea: raportul despre episodul pozelor cu Elena Udrea si Alina Bica, primit de presedintele Traian Basescu de la SRI, a fost secretizat de acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu