joi, 5 noiembrie 2009

Contracte fără licitaţie pentru prietenul primarului Poteraş

O firmă de pază şi protecţie, al cărei patron este prieten cu Cristian Poteraş, a obţinut fără licitaţie, la doar şapte luni de la înfiinţare, un contract de peste un milion de lei noi de la Primăria Sectorului 6. Firma se numeşte Drumeţul Guard SRL şi este patronată de Marin Pîrcălabu, prieten cu Poteraş şi membru în conducerea Federaţiei Române de Lupte pe care Poteraş o prezidează.

Drumeţul Guard SRL a fost înregistrată de Pîrcălabu la Registrul Comerţului la sfârşitul lunii mai 2007, acesta fiind unic acţionar, dar şi administrator. La doar şapte luni de la înfiinţarea firmei, în decembrie 2007, societatea a obţinut un prim contract pentru servicii de pază de la Administraţia Domeniului Public Sector 6, instituţie aflată în subordinea Primăriei. Criteriul de atribuire a fost încredinţarea directă, valoarea contractului fiind de peste 1.175.000 de lei, echivalentul a circa 325.000 de euro. Obiectul contractului era paza parcurilor de pe raza Sectorului 6.
Având în vedere valoarea contractului şi legislaţia în vigoare la acea vreme privind achiziţiile publice, pentru orice contract de servicii mai mare de 40.000 de euro ar fi trebui să se organizeze licitaţie publică, lucru care evident, nu s-a întâmplat.

Acesta nu este singurul contract încheiat de firma lui Marin Pîrcălabu cu instituţia condusă de prietenul său Cristian Poteraş. În 2008, Drumeţul Guard s-a ocupat şi de paza pieţelor din Sectorul 6, pentru care a mai obţinut câteva sute de mii de lei noi. Aceste contracte au fost prelungite şi în 2009, tot fără licitaţie. Noile contractele au fost sparte „pe obiective”, astfel încât suma să nu mai depăşească 40.000 de euro, având în vedere că şi acestea au fost atribuite prin încredinţare directă. Primăria a plătit pentru serviciile de pază a pieţelor Drumul Taberei II, Veteranilor, Gorjului şi Valea Ialomiţie suma de 460.000 de lei, potrivit Direcţiei de Relaţii Publice din Primăria Sectorului 6.

Marin Pîrcălabu deţine restaurantul Hanul Drumeţilor şi este un cunoscut fost luptător legitimat la Clubul Steaua. Acesta a fost coleg cu Cristian Poteraş, şi el fost luptător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu