marți, 1 martie 2011

De ce Silviu Văduva trebuia anchetat şi nu angajat de Sorin Blejnar, şeful ANAF

Silviu Văduva, cel numit şef la Vama Bucureşti de Sorin Blejnar, şeful ANAF, este unul dintre cei 13 politicieni care au donat în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009 sume de bani mai mari decât veniturile legal realizate şi făcute publice în declaraţiile de avere. Silviu Văduva, consilier local la Primăria Sector 6 şi membru PDL, a avut în 2009 venituri de 37.305 lei, dar a donat la PDL suma de 199.500 lei. Diferenţa nejustificată – 148.794 lei.

Silviu Văduva a realizat venituri în 2009 de 37.305 lei din salariul încasat de la MMFCS, din îndemnizaţia de consilier local şi cea din Consiliul de Administraţie de la RADET. Deşi a avut venituri modeste, Văduva a acordat un împrumut de 400.000 de euro firmei sale, Urban Media Solutions SRL, firmă cu pierderi de circa un milion de lei în 2008 şi 2009, dar şi un împrumut de 1,25 milioane de euro unor „persoane fizice”. Cu modestele sale venituri, Văduva s-a angajat şi într-un credit bancar de 960.000 de euro pe care l-a luat în 2008 pentru numai trei ani, scadent în 2011, la care a avut de achitat rate de mii de euro lunar. Şi a găsit şi un miliard şi jumtate de lei vechi pentru partid.

Fără să precizeze vreun împrumut realizat în 2009, prin diferenţa uriaşă de bani pe care nu o justifică, Silviu Văduva devine suspect de evaziune fiscală, fapt care ar trebui, teoretic, să îl aducă în atenţia organelor fiscale, cu atât mai mult cu cât ANAF este în plină campanie declanşată împotriva celor care nu-şi justifică avere. Totuşi, Sorin Blejnar nu a semnat un ordin de verificare a lui Văduva, ci unul de angajare la una dintre cele mai importante vămi din România, vama Bucureşti.

Toate campaniile electorale din România din ultimii ani au fost finanţate şi cu bani care nu pot fi justificaţi de donatori. Cu bani negri, intraţi în circuitul electoral prin donaţii. Ultima campanie electorală prezidenţială a fost finanţată cu o sumă suspectă de evaziune fiscală de aproape o jumătate de milion de lei (436.019 lei). Întreaga anchetă, publicată în 23 ianuarie 2011, poate fi citită pe CursDeGuvernare.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu