joi, 9 decembrie 2010

Câştigătorii burselor JTI

Câştigătorii Burselor Europene JTI pentru Jurnalism au fost anunţaţi în această seara de Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul Reprezentanţei din România a Comisiei Europene.

Jurnalişti care vor lua parte la un stagiul de pregătire de o săptămână de la Bruxelles sunt: Eveline Păuna - Q-Magazine (21 de ani), Raluca Spătăreanu - Grupul Realitatea-Caţavencu/realitatea.net (32 de ani), Amalia Dascălu - Ziarul de Iaşi (29 de ani), Matei Dobrovie - Adevărul/Foreign Policy România (27 de ani), Laura Culiţă - Wall Street Journal România (23 de ani), Claudiu Berbece - România Liberă (25 de ani), Lorelei Mihală - TVR (31 de ani).

Marii câştigători ai Burselor Europene JTI pentru Jurnalişti, care vor beneficia în plus şi de un stagiu de pregătire profesională de trei săptămâni în cadrul unei prestigioase organizaţii de presă europeană, sunt: Victor Rotariu - Gândul (25 de ani), Diana Stirlea - Agerpress (32 de ani) şi Andreea Negru Ciobanu - Grupul Realitatea Caţavencu/The Money Channel (29 de ani).

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti a fost lansat în 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, ca o continuare a programului de stagii iniţiat de National Forum Foundation/Freedom House în anii '90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, începând cu anul 2000, cu finanţarea JTI.

Cu începere din 2010, programul Bursele Europene JTI pentru Jurnalişti este organizat de Fundaţia Euromonitor pentru Excelenţă. Încă de la început, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor tinerilor jurnalişti români, prin expunere directă la realităţile democraţiilor dezvoltate, imersiune în medii culturale diverse şi practică profesională specializată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu