miercuri, 1 decembrie 2010

Adrian Chebuţiu, reţinut de DNA

UPDATE. Adrian Chebuţiu va fi cercetat în libertate, potrivit Mediafax, însă Adrian Coriolan Preda, directorul executiv al UCM Reşiţa, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Procurorii au făcut recurs la măsura nearestării lui Chebuţiu, iar avocaţii lui Preda împotriva arestării clientului lor.

Adrian Chebuţiu, unul dintre cei mai apropiaţi parteneri de afaceri ai lui Bogdan Buzăianu, magnatului energiei, a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore în această dimineaţă, urmând a fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare pentru 29 de zile. Adrian Chebuţiu este anchetat de DNA, potrivit Mediafax, într-un dosar privind returnări ilegale de TVA în valoare de câteva zeci de milioane de euro, dosar în care mai este anchetat şi libanezul Said Baaklini, arestat acum două zile în baza unui mandat internaţional în Bulgaria, dar şi de un senator al cărui nume nu a fost încă făcut public.

Said Baaklini a fost predat autorităţilor române, iar instanţa de judecată a emis un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele acestuia. Baaklini se bucură de relaţii foarte bune la vârful PDL, PNL şi PSD, şi a derulat afaceri cu Hassan Awdi (proprietarul Rodi­pet) sau cu Cristian Bor­cea (acţionar la Dinamo). Acesta a înfiinţat Fundația "Eco Snagov" împreună cu Ion Țiriac, Ionuț Costea (cumnatul lui Mircea Geoa­nă), Viorel Cataramă și Aleodor Frîncu (fost șef al cancelariei lui Călin Popescu Tăriceanu). Numele lui Said Baaklini a fost asociat şi cu cel al lui Sorin Ovidiu Vîntu în contextul în care libanezul a ridicat cu puţin timp înainte de prăbuşirea Băncii Române de Scont suma de 4,8 miliarde de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu