miercuri, 18 august 2010

De ce Sorin Oprescu nu-l va demite pe Marius Savu? Pentru că îi este partener de afaceri

În orice ţară normală, un eveniment atât de tragic precum cel de la Maternitatea Giuleşti se lăsa deja cu demisii sau demiteri. În România mea şi a ta, la 48 de ore după incident, NIMENI nu se consideră îndeajuns de vinovat pentru a face acest gest de onoare, care poate ar spăla măcar în faţa opiniei publice imaginea teribilă a evenimentului şi ar lăsa impresia că vinovăţia se plăteşte.

Dacă este să se facă o listă a vinovaţilor, a răspunzătorilor de tragedia de la Maternitatea Giuleşti, Marius Savu ar trebui să fie pus în capul ei. Nu trebuie să mai explic de ce: Marius Savu, domnul ăla la costum şi cu o figura de piţigoi alergat de uliu, care se învârtea luni seara, după incendiul de la Maternitatea Giuleşti, pe lângă Raed Arafat, mimând interesul şi competenţa, este directorul Direcţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Bucureşti, instituţie în subordinea căreia se află spitalul în care 4 bebeluşi au murit, iar alţi şapte au fost arşi de vii, instituţie care răspunde de ce se întâmplă acolo, financiar, medical şi moral.

Marius Savu nu a avut demnitatea de a-şi da demisia până acum şi mi-e greu să cred că o va face. Iar Sorin Oprescu NU-l va demite, pentru că ar însemna să-şi "demită" propriile interese. Ce vreau să spun cu asta? Păi, haideţi să aflăm împreună.

Nu îi ştiu calităţile profesionale ale lui Marius Savu, care am înţeles că este de profesie medic, însă ceea ce l-a recomandat în faţa primarului Sorin Oprescu în momentul în care l-a numit la Direcţia Spitalelor din Primăria Capitalei a fost relaţia de afaceri a lui Marius Savu cu Sorin Oprescu însuşi, dar şi cu Mircea Oprescu, fiul lui Sorin Oprescu, cei trei derulând împreună afaceri în domeniul, da, aţi ghicit, medical!


Marius Savu deţine, potrivit propriei declaraţii, un cabinet medical oftalmologic deschis în interiorul Clinicii Academica, deţinută de Sorin Oprescu şi de fiul său, Mircea. La acest cabinet lucrează soţia lui Marius Savu, Mădălina Anca Savu. De altfel, doamna Savu deţine părţi sociale în două firme cu profil medical, Oftarom SRL şi Optilux SRL. Domnul Savu este şi el asociat în două firme, Optilux SRL, împreună cu soţia lui, şi în Resource Pharma SRL.

Am vrut să trec aici doar informaţiile indubitabile, de necontestat. Altfel, am şi alte date din perioada în care documentam acest subiect la Realitatea TV (subiect blocat de Mihai Tatulici din cauză că loveam crunt în interesele sale financiare cu lumea medicală), informaţii despre afacerile de milioane de euro derulate de familia Oprescu prin intermediul şi cu ajutorul lui Marius Savu, pe care însă nu am apucat să le tranform în vreo anchetă pentru că mi-am dat demisia de la RTV. Ăsta fiind unul dintre motive, pe care îl evoc public pentru prima dată.

PS. Apropo, de doctor aţi auzit ceva de două zile? Şi pe lună dacă era putea să trimită un comunicat, ceva.

Un comentariu:

  1. Cine sa isi dea demisia ca astia nu au teminat de plasat responsabilitatea de la unul la altul? Iar de la unul ca Oprescu la ce sa te astepti?

    RăspundețiȘtergere