marți, 12 ianuarie 2010

Blaga a scos Poliţia Rutieră în stradă

De câteva zile se vede primul semn că Blaga s-a apucat de treabă. Cel puţin în Bucureşti. Cred că toţi şoferii bucureşteni îşi aduc aminte cu groază de anii 2006, 2007 şi prima parte a lui 2008. Eu făceam în acea perioadă între o oră şi un sfert şi o oră şi jumătate dimineaţa de acasă la serviciu şi două ore seara de la serviciu înapoi casă. Ziua, dacă aveam vreo întâlnire prin oraş, era de coşmar. Toate drumurile erau blocate, se mergea bară la bară, iar în intersecţii nu vedeai urmă de caschetă de poliţist.

Frustrarea mea era legată nu numai de faptul că eu plăteam taxe din care ei, poliţiştii de la Rutieră, îşi încasau salariile, ci şi pentru că vedeam maşini de poliţie trase pe dreapta, aflate probabil "în misiune", cu poliţiştii stând înăuntru, deşi în intersecţii era haos. Ca să nu mai amintesc de secvenţele în care pasageri sau unii şoferi disperaţi coborau din maşini şi dirijau ei înşişi circulaţia în intersecţii. Era până la urmă vorba de timpul liber al fiecăruia, pe care în loc să-l petrecem acasă, noi, şoferii bucureşteni, îl petreceam în maşini.

Cum ziceam, de ceva vreme văd zilnic poliţişti de la Rutieră în stradă, acolo unde le e locul, de altfel. Şi nu numai într-o intersecţie, ci în tot oraşul. Şi nu doar dimineaţa când se circulă cu probleme, ci şi în timpul zilei. Sper să-l ţină pe Blaga, să nu fie doar o decizie de început de mandat, ca să ne arate că face treabă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu