duminică, 31 ianuarie 2010

Life of David Gale - un film impresionant

Am revăzut aseră Life of David Gale. Nu era în plan şi nici în program, însă nu am rezistat tentaţiei de a-l mai vedea o dată când am dat peste el, întâmplător, la Antena 1. Este unul dintre filmele care m-au impresionat cel mai tare, povestea lui fiind ficţiune de la un cap la altul. La vremea lansării, în 2003, filmul nu s-a bucurat de critici prea bune din cauza subiectului controversat pe care îl tratează: pedeapsa cu moartea în SUA şi erorile judiciare care condamnă la moarte oameni nevinovaţi.

Nu a fost nominalizat la Oscar sau la Globurile de Aur şi a fost tratat destul de dur de critica de film din cauza expunerii unei metode de suicid crude, despre care în film se spune că era folosită de Securitatea din România pentru a nu lasă urme când executa crime în numele regimului comunist. Dincolo de aceste detalii, personajele principale sunt jucate briliant de Kavin Spacy, unul dintre actorii mei preferaţi, şi de Kate Winselet, această Meryl Streep de 30 şi ceva de ani.

Acesta este trailerul filmului. Poate o să vă doriţi să-l vedeţi cândva. Un sfat: să aveţi ceva şerveţele la îndemână dacă sunteţi genul care plânge la filme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu