marți, 19 ianuarie 2010

O ipoteză despre flacăra violet

Viorel Hrebenciuc a reuşit să-şi salveze pielea. De data asta chiar urma să i se ia "capul". Cred că a simţit-o şi el. Prezidenţialele de luna trecută au fost cel de-al şaptelea tur de scrutin pierdut la mustaţă de PSD în faţa PDL-ului cu Viorel Hrebenciuc la cârma campaniilor electorale de după 2004: parlamentarele + prezindeţialele din 2004, europarlamentarele din 2007, localele din 2008, parlamentarele din 2008, europarlamentarele din 2009.

Dar "Viorică", şiret cum e, a reuşit să o scoată la capăt cu flacăra lui violet. A aruncat-o pe piaţă, ca scuză pentru eşecul lui Mircea Geoană, într-un moment în care presa îi adresa lui întrebări incomode. După ce a lansat informaţia în spaţiul public, sigur a avut grijă să-i explice în amănunt şefului său de partid cum e cu atacurile energetice şi restul, chiar înainte ca acesta să plece în vacanţa de iarnă unde a avut timp destul să o rumege, să o întoarcă pe toate părţile şi să o ia de bună.

Declaraţia lui Hrebenciuc a fost tratată cu rezervă şi scepticism iniţial şi aproape că a fost aruncată în uitare până vineri, când Mircea Geoană a spus că a fost făcut la fermitate de parapsihologii lui Băsescu, iar Mihaela Geoană a punctat decisiv pentru aruncarea familiei în ridicol: "a fost atac energetic la Mircea".

Acum, că l-a făcut pe Mircea de "băcănie" cu "flacăra violet", Viorel Hrebenciuc va fi tratat cu clemenţă pentru serviciul de a-l scoate pe Geoană definitiv din joc de oricine se va arată mai puternic în lupta pentru şefia partidului. Aşa că "Viorică" poate să-şi vadă liniştit de ceea ce-i place lui mai mult: de combinaţii. Eu una pun pariu că va juca la alegerile din interiorul partidului cu tabăra Năstase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu