vineri, 12 februarie 2010

Evenimentul zilei cel discret

Vânzarea Evenimentului zilei este, indiscutabil, evenimentul media numărul unu al ultimilor ani. Atenţia asupra tranzacţiei a fost sporită şi de numele celui care a devenit proprietarul ziarului, Bobby Păunescu, fiul lui George Constantin Păunescu (GCP). Preluarea ziarului de către familia Păunescu este cu atât mai surprinzătoare cu cât o perioadă lungă de timp, care a coincis cu cea în care Cornel Nistorescu era directorul ziarului, George Constantin Păunescu era un "client" permanent al anchetelor EVZ. În acea perioadă sintagma de "inginer financiar" a devenit oarecum sinonimă cu numele lui GCP. De altfel, GCP a deschis nenumărate procese atunci împotriva EVZ şi a lui Nistorescu.

Astăzi, Evenimentul zilei mi-a dat primul motiv pentru a fi destul de rezervată în privinţa evoluţiei ziarului sub noul patronat. Ştirea despre vânzarea EVZ nu a apărut astăzi în ediţia de print a ziarului. Cu alte cuvinte, informaţia media numărul unu a ultimilor ani nu a ajuns şi la cititorii ziarului Evenimentul zilei. Potrivit ABC-ului gazetăresc, ştirea despre schimbarea proprietarului EVZ trebuia să se regăsească chiar pe prima pagină.

PS. Redacţia a început deja să se subţieze numeric. Până la ora aceasta şapte reporteri au fost anunţaţi că nu mai au job. Cinci dintre ei sunt de la ediţia on-line a ziarului: Roxana Preda (politic), Silvana Pătrăşcanu (eveniment), Andreea Ştefan (economic), Mădălina Prundea (corespondeţi) şi Simona Chiţan (cultură). Vestea pentru Simona Chiţan că nu mai are serviciu a venit ieri, chiar de ziua ei de naştere. Ceilalţi doi ziarişti sunt de la ediţia de duminică a ziarului, care a încetat să mai apară de o săptămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu