Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a rămas fără principalele atribuţii în urma deciziei Curţii Constituţionale de săptămâna trecută. Motivele în baza cărora judecătorii constituţionali au luat hotărârea de a declara neconstituţionale două capitole din legea de funcţionare a ANI vor fi aflate când motivarea va deveni publică.
Până atunci, un alt motiv - pe care cu siguranţă nu îl vom găsi scris negru pe alb în respectiva decizie -, iese la iveală. Singura instituţie care putea cerceta/ancheta/verifica incompatibilitatea judecătorilor de la Curtea Constituţionala era ANI. Verificarea incompatibilităţii în cazul judecătorilor constituţionali nu intră în atribuţiile Parchetului General şi nici în atribuţiile Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorii de la Curtea Constutuţională nefiind asimilaţi magistraţilor.
Potrivit surselor mele, ANI demarase procedura de verificare a stării de incompatibilitate dată de faptul că patru din cei nouă judecători deţineau acţiuni la societăţi comerciale, aşa cum am scris aici, iar alţi trei erau verificaţi în legătură cu averea personală.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu