joi, 2 septembrie 2010

Hai sus!

Peste 1.200 de persoane care se simt nedreptăţite de Volksbank s-au înscris de câteva zile pe un grup de discuţii Yahoo, loc unde pun la cale un proces colectiv naţional împotriva băncii austriece. Nemulţumirea lor majoră se concentrează în jurul comisionului de risc pe care banca îl aplică fiecărui client în parte, comision care ar trebui eliminat în urma apariţiei OUG 50/2010. Acest comision poate ajuge, în funcţie de moneda în care este făcut creditul şi de valoarea acestuia, şi la câteva zeci sau sute de euro, CHF sau RON.

Paralel cu demersul clienţilor Volksbank, şi alţi clienţi nemulţumiţi de bănci - BCR, Raiffeisen, Banca Transilvania, Banc Post -, s-au constituit în grupuri asemănătoare. Însă, de departe, clienţii Volksbank sunt cei mai mulţi pentru că banca a fost cea care a acordat şi cele mai multe credite ipotecare în perioada de boom imobiliar. Dincolo de scopul comun care-i uneşte, clienţii Volksbank par a se coaliza într-o mişcare socială insolită, care are şi un slogan, "Hai sus!".

În plus, se pare că au destul de mari şase să schimbe ceva, chiar să forţeze mâna BNR şi a Asociaţiei Române a Băncilor să intervină în acest litigiu. Iar ceea ce-i ajută este numărul mare al celor coalizaţi. "Când o bancă este dată în judecată de mii de oameni, reputaţia ei are în mod evident de suferit iar pierderile generate de lipsa de încredere pot fi fatale”, au mărturisit pentru HotNews.ro surse din BNR.

Un comentariu:

  1. La cat de determinati sunt sa dea cu bancile de pamant oamenii astia pot sa lanseze si un partid dupa. Par genul de oameni satui sa fie jefuiti, mintiti, inselati de sistem, indiferent ca e economic sau politic, dar care isi platesc ratele, texele si impozitele la timp. De un partid cu oameni ca ei avem nevoie, nu de Partidul Poporului.

    RăspundețiȘtergere