duminică, 12 septembrie 2010

Bogdan Chirieac, milionar din mai nimic

Cazul "Vîntu" scoate şi informaţii "colaterale" la suprafaţă, extrem de interesante de altfel. Bogdan Chirieac l-a împrumutat pe Sorin Ovidiu Vîntu cu o sumă deloc de neglijat, care potrivit surselor tabloidului Cancan s-ar cifra între 500.000 şi un milion de euro. Datele problemei sunt umătoarele: un ziarist împrumută un mogul de presă. Un ziarist care din 2007 nu mai are un loc de muncă stabil, după ce a fost dat afară de la ziarul "Gândul", dar care are, la vedere, afaceri care nu-i merg grozav.

Atunci, "Evenimentul zilei" a dezvăluit că o firmă în care era asociată septuagnara mamă a lui Bogdan Chirieac, Doina Chirieac, a încheiat mai multe contracte cu statul, în valoare de câteva milioane de euro. În timp ce firma semna contractul pentru a intermedia vânzarea de produse Motorola, Bogdan Chirieac făcea ce ştia el mai bine: se folosea de poziţia lui de jurnalist la "Gândul" pentru a face lobby produselor pentru care avea să încaseze o sumă uriaşă. După ce aceste informaţii au devenit publice, Chirieac şi-a retras mama din afacere şi a vândut, aşa zice el, afacerea unui off-shore din Elveţia. Dacă în 2007, anul în care a semnat contractele cu statul, profitul companiei era de circa 1,6 milioane de euro, împărţit la trei asociaţi, un an mai târziu acesta scădea dramatic la numai 56.000 de euro.

Acum, la trei ani distanţă de la această poveste, Bogdan Chirieac mai este asociat în trei firme: Media Consult SRL (înfiinţată în 1994), 3A Unic Business SRL (înfiinţată în 2007) şi Press Media Electronic (înfiinţată anul acesta). Potrivit Ministerului Finanţelor, Media Consult SRL, care are ca obiect de activitate "cumpărarea ­şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii", a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,1 milioane de lei, datorii totale de 2,9 milioane de lei şi un profit de 396.000 de lei. 3A Unic Business SRL, firmă care are acelaşi obiect de activitate ca şi Media Consult SRL, a avut anul trecut o cifră de afaceri, potrivit Ministerului Finanţelor, datorii totale de 5,2 milioane de lei şi pierderi de 1,4 milioane de lei. Având la îndemână aceste date, nu înseamnă că Bogdan Chirieac nu a avut o sumă cuprinsă între 500.000 şi un milion de euro să-l împrumute pe SOV. Dar de unde a avut-o în condiţiile în care afacerile nu-i merg strălucit?

10 comentarii:

  1. Ferească Domnu să-l bage şi pe Voiculescu la răcoare că sărăceşte de tot bietul Bogdan...

    RăspundețiȘtergere
  2. @AGD: Indivizii de genul lui au mare putere de adaptare.

    RăspundețiȘtergere
  3. vinzari anterioare, vinzari anterioare ... vinzarile lor anterioare sunt mai vinzari decit ale altora.

    RăspundețiȘtergere
  4. nununu ... retractez: vinzari posterioare - ca sa il imprumute pe sov l-a vindut pe sov, lui base. de unde se pune o mare intrebare, topic de analiza feroce - de unde a avut bani base ca sa ii dea lui chireac?! Cum comentati, domnule ciuvica?

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de raspuns pe blogul Politeia .
    Ma mir mereu cum de avem milionari cu vile si masini de lux dar cu declaratii de venit ridicole . "originali" si la acest capitol , fisc .

    RăspundețiȘtergere
  6. @Stefan A.: Avem de-a face cu o situatie intretinuta si tolerata politic de 20 de ani printr-un Fisc cu rol de bau-bau pentru a face rost de bani pentru partide, pe de-o parte, sau rol de aratat pisica celor care misca in front, de partea cealalta.

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010091348733/Actualitate/Expertul-din-dosarul-FNA-era-subalternul-lui-SOV.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu zic ca e simplu. Bogdan Chirieac e doar o papusa de cirpa. Banii nu au fost dati imprumut ci returnati.

    RăspundețiȘtergere
  9. fascistii astia nu se mai satura ….. http://www.realitatea.net/sute-de-mii-de-romani-nu-au-caldura-in-case_757588.html Comandantii de garnizoana din ARMATA trebuie sa conduca orasele impreuna cu primarii sau fara ei daca este cazul ptr. a se evita cheltuieli pe constructii in 2010 , 2011 care nu-si au rostul – prioritatea maxima trebuie sa fie fondurile ptr. spitale , incalzirea locuintelor celor cu venituri mici si investitiile in agricultura nu in BORDURI si Sali de sport ETC. !!! Exista in tara asta sute de tineri care ar putea conduce orase si judete mai bine decat actualii primari pusi pe JAF si Afaceri care maresc cauzele Genocidului in ROMANIA !!!

    RăspundețiȘtergere