joi, 9 septembrie 2010

Vă e frică de preşedintele Băsescu, domnule Vîntu?

Acum aproape patru ani şi jumătate i-am luat un interviu lui Sorin Ovidiu Vîntu, publicat în "Evenimentul zilei" în mai 2006. Relaţiile tensionate dintre mogul şi preşedinte erau la începutul lor. L-am întrebat atunci pe Vîntu dacă îi este frică de Traian Băsescu. S-a gândit două minute înainte de a răspunde. Redau mai jos bucata din interviu în care am vorbit doar despre Traian Băsescu. Mâine o să reiau şi paragrafele în care se referă la Nicolae Popa şi la Octavian Ţurcan.

E.Ş.: Îl mai consideraţi infractor pe domnul Băsescu?
S.O.V.: Dar când vreodată am afirmat eu că domnul Băsescu este infractor?

E.Ş.: După ce preşedintele Băsescu i-a dat o replică tăioasă reporterului Dindirică de la Realitatea TV, dvs aţi declarat că l-aţi putea considera infractor pe preşedintele Băsescu.
S.O.V.: Că l-aş putea considera, dacă ar fi să ne luăm după afirmaţiile din presă. Erau informaţiile din presă după care s-a luat Domnia Sa.

E.Ş.: Pornind de la acele informaţii din presă, l-aţi mai putea considera infractor pe preşedintele Băsescu?
S.O.V.: Să ne înţelegem bine. Atât eu cât şi Domnia Sa am fost suspectaţi de diverse fapte. Eu am reuşit să îmi dovedesc nevinovăţia. Iar Domnia Sa, la rândul Domniei Sale a reuşit să-şi dovedesacă nevinovăţia. Mi se pare doar rodul unei tensiuni extreme să faci afirmaţii ca cele făcute.... Dacă vă amintiţi Domnia Sa a avut o ieşire şi înainte de alegeri, iar atunci am dat un comunicat la vremea aceea în care mi-am exprimat surprinderea că tovarăşul meu întru dosare penale face acele afirmaţii. Nu îl pot considera pe preşedintele României un infractor.

E.Ş.: Pe vremuri eraţi vizitat de zeci persoane dintre cele mai importante, inclusiv politicieni. Traian Băsescu v-a vizitat vreodată?
S.O.V.: Pe vremuri eram vizitat de tot felul de prieteni. Astăzi sunt vizitat de tot felul de prieteni. Domnul Băsescu nu s-a numărat niciodată printre prietenii mei. Din nefericire. Mi-ar fi plăcut să-i fiu prieten.

E.Ş.: Este un mesaj pe care i-l transmiteţi preşedintelui?
S.O.V.: Nu. Mi-ar fi plăcut să-i fiu prieten, dar nu-i sunt. Aş fi fost onorat să am un prieten preşedinte de ţară. Dar nu s-a întâmplat.

E.Ş.: Vă e frică de preşedintele Băsescu?
S.O.V.: (după 5 secunde) Iată o întrebare grea. Chiar e o întrebare grea. (după 17 secunde) Bună întrebare! (după 1 minut şi 23 de secunde) Dacă i-aş fi prieten mi-ar fi frică, dar ca adversar... Din întâmplare nu sunt nici adversar nici prieten cu el. Dar dacă mi-ar fi prieten mi-ar fi frică. Ca adversar, nu, dar nu îi sunt adversar.

E.Ş.: Mi-aţi dat acest acest răspuns gândindu-vă şi având în vedere experienţa altora sau anumite informaţii de la Sorin Roşca Stănescu, de exemplu, care i-a fost prieten preşedintelui Băsescu până anul trecut?
S.O.V.: Nu, nu la asta mă refer. Mă refer la faptul că .... Da, cred că şi la asta mă refer. Mai degrabă aş vrea să-i fiu adversar decât prieten.

E.Ş.: Îi sunteţi adversar în acest moment preşedintelui?
S.O.V.: Nici vorbă. În opinia mea, am mai declarat-o mi se pare, pe plan extern nu îmi este ruşine cu preşedintele Băsescu. Pe plan extern chiar face treabă bună. Pe plan intern, prea mult scandal, prea mult scandal. În business este nevoie de linişte.

4 comentarii:

  1. @Anonim: Mai citeste maine o data, cand o sa ai mintea limpede.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se strâng toţi senatorii, duputatii şi oamenii de afaceri din ţară la un loc în Parlament ca să discute despre marea foamete care a lovit România.

    Iar în mijlocul lor, Mircea Geoană le zice: băi băieţi, uite cum stă treaba, spune fiecare câte o glumă, iar dacă nu râde toată lumea la gluma cuiva, pe ăla îl mâncăm !

    Şi primul care zice o glumă este Vântul. Şi toţi încep să râdă cu hohote la gluma lui Vântul, numai Băsescu rămâne fără nicio reactive, perplex.

    Şi zice Geoană : Vântule, mi-eşti prieten, îmi pare rău, dar asta e regula, trebuie să te mâncăm. Şi îl mâncară pe Vântul.

    Următorul care zice o glumă este Boc. Nimeni nu râde la glumă, excepţie Băsescu. Băsescu se tăvăleşte pe jos de râs. Atunci Geoană se duce la el şi îl întreabă : Mai Base, ce dracu, când a râs toată lumea tu n-ai făcut nimic, iar acum când nimeni nu râde tu te prăpădeşti pe jos.

    Iar Băsescu zice : Hahahaha, ce glumă tare a zis Vântul !

    RăspundețiȘtergere
  3. FRATILOR SA GASIM UN PRESEDINTE CARE SA NU SE MAI TERMINIE CU CU CU CU CUCURIGUL BOIERI MARI BOIERI A GASITO DEJA IN PUNGUTA NU CU DOI BANI CI IN TEZAURUL SPIONARI NOASTRE SA ITI FIE RUSINE DOMNULE BOC AI FACUT ARDEALUL DE RUSINE RRRRRRR NE ESTE REUSINE SI EU CA ARDELEAN IMI ESTE FRICA SA PRIMESC UN OU IN CAP TATICUL TAU A FACUTO PENTRU A TE AVERTIZA SA NU FI MAI DESTEPT NU NAIV TU HABAR NAI CE EXISTA IN SUFLETUL LOR OARE TU CREZI CA SUNT MANDRRI TE TINE FE INSELI LE PARE RAU NU PENTRU FAPTULTE A CRESCUT SI SI A FACUT SACRIFICII PENTRU TINE SI OARE ASTA ESTE RECOMPNSA TA SA INFOMETEZI O TARA INTREAGA ETC ETC DAR CRED MAINE O SA IMI BATA LA USA

    RăspundețiȘtergere