duminică, 12 septembrie 2010

Chirieac, finanţatorul lui SOV în vremuri de criză

Bogdan Chirieac poate să le ia oricând locul avocaţilor lui Sorin Ovidiu Vîntu şi în faţa instanţei dacă prestaţia sa ar fi la fel de plină de patos ca cea avută ieri la Realitatea TV. După ce două zile acesta a trecut prin toate registrele posibile ale arestării lui Vîntu, de la comanda politică primită de Parchetul General de la Cotroceni până la distragerea atenţiei opiniei publice de la adevăratele probleme ale patriei, Bogdan Chirieac şi-a îmbunătăţit consistent unghiul abordării, cu o declaraţie halucinantă: "Văzând imaginile tulburatoare ale invaziei (din timpul percheziţiei de la casa lui SOV - n.m.) mă pot gândi pentru prima dată că se vrea eliminarea fizică a lui Sorin Ovidiu Vîntu".

Astăzi am înţeles şi motivele lui Chirieac de a-l apăra în faţa naţiunii pe Vîntu mai abitir ca orice echipă de avocaţi. Omul are de recuperat nişte bani de la mogul, iar cu cât mogulul stă mai mult după gratii, cu atât îi va fi mai greu să şi-i recupereze - bănuiesc că în aceşti termeni îşi face calculele Chirieac. Potrivit celor de la Cancan, Chirieac l-ar fi împrumutat pe SOV cu o sumă cuprinsă între 500.000 şi un milion de euro. "Nu i-am dat bani lui Sorin Ovidiu Vîntu, ci trustului Realitatea-Caţavencu. Este vorba despre o sumă confidenţială, prevăzută într-un contract confidenţial, cunoscut doar de mine şi domnul Vîntu. Perioada de restituire a banilor nu a expirat, nu este nicio problemă", a declarat Chirieac pentru Cancan.

Odată cu apartiţia acestei informaţii găsesc şi explicaţia pentru care interdicţia de a mai apărea la RTV a lui Bogdan Chirieac şi Sorin Roşca Stănescu, după scandalul şantajului la preşedintele Agenţiei Naţionale de Intergritate, Cătălin Macovei, a durat doar câteva ore, deşi ea fusese anunţată pompos, sub forma unui manifest închinat jurnalismului onest. Dacă vreţi să vă amintiţi despre ce era vorba, detaliile sunt aici. Ba dacă stau şi mă gândesc bine, după acel incident puţine au fost zilele în are Bogdan Chirieac a lipsit de pe sticla RTV. Probabil în asta s-a calculat dobânda la respectivul împrumut.

4 comentarii:

  1. poate nu s-a inteles direct, dar eu sunt sigur ca declaratia de atunci a iRealitatii de a nu-i mai invita pe scursorile umane Rosca si Chirieac a fost enuntata pe post doar pentru a-i forta mana lui Chirieac ca sa-l imprumute pe Vantu.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: eu am o alta varianta. cred ca a fost o problema de comunicare, in sensul ca managementul de la RTV nu stia ca Bogdan Chirieac l-a imprumutat pe SOV, iar SOV nu stia ce avea sa anunte managementul RTV cu jurnalismul onest, si cu razboiul altora si bla, bla. iar cand SOV a vazut manifestul pe post, i-a sunat pe sefii RTV, le-a tras doua scatoalce virtuale, iar dupa numai trei ore s-a dat precizarea ca numai temporar si pe perioada camapaniei electorale nu vor fi invitati cei doi.

    RăspundețiȘtergere
  3. S-au umplut de respect. Incurcate sunt tubulaturile coruptiei, si multe isi scurg emulsiile sulfuroase in subsolurile politicii.
    Daca inchizi robinetele bugetului de stat, multi dintre cei considerati oameni de afaceri isi vor inhiria tonete in pietele de cartier.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum ?!? La RealitateaTV să intervină patronul în munca jurnaliştilor doar pentru satisfacerea intereselor lui politico-economice ? Nu pot să cred...

    "Oameni care au comis crime grave rămân somităţi, se plimbă pe stradă ocupă funcţiuni înalte, în loc de a- şi petrece viaţa la puşcarie." M. Eminescu

    "Vreme trece, vreme vine/Toate-s vechi şi noua toate" M.Eminescu

    P.S. Abia acum cred că a înţeles SOV ce a vrut să spună Băsescu cu vorba "iarna nu-i ca vara"...:-"

    RăspundețiȘtergere