sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Roşca şi Chirieac, interzişi la Realitatea TV

UPDATE. Titlul de mai sus este greşit. Roşca şi Chirieac au luat o pauză doar la Realitatea TV. După trei ore de la citirea manifestului pentru un jurnalism onest practicat de RTV versus jurnalismul interesat practicat de SRS şi BC, postul revine asupra deciziei anunţate. Pe site-ul RTV a fost postat acest comunicat în care se precizează că RTV a luat o "decizie fără precedent", de a nu-i mai invita pe cei doi "în dezbaterile electorale din platourile acestei televiziuni".

Realitatea TV a anunţat în seara asta, în cel mai important jurnal al zilei, că Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac nu vor mai fi invitaţi în emisiunile şi jurnalele postului. Anunţul, făcut ceremonios chiar în deschiderea jurnalului, vine după ce două zile subiectul înregistrării discuţiei dintre Sorin Roşca Stănescu, Bogdan Chirieac şi Cătălin Macovei, şeful ANI, nu a existat deloc la postul de ştiri, după ce a treia zi au început să apară ştiri despre faptul că Macovei a declarat că s-a simţit şantajat, zi în care Bogdan Chirieac a fost invitat într-o emisiune a RTV în care s-a arătat mai preocupat de cine a realizat înregistrarea şi mai puţin să explice conţinutul discuţiei înregistrate. Subiectul şi-a făcut loc printre celelalte evenimente date pe post după ce tăcerea RTV a fost aspru sancţionată în articole apărute pe internet.

În data de 11 septembrie, conducerea RTV a decis interzicerea unor oameni politici pe post, iar pentru alţii, "supraexpuşii", s-a decis o rărire a apariţiilor. În categoria "supraexpuşilor" era nominalizat şi Bogdan Chirieac. De atunci încoace nu mi s-a părut deloc că acesta ar fi fost invitat mai puţin. Din contră. Au fost zile, chiar săptămâna trecută, când l-am văzut şi de două ori la RTV. Cum ar veni, emisiuni diferite, targhet diferit...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu