duminică, 1 noiembrie 2009

Viorel Hrebenciuc, chiriaş la stat

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, nu deţine nicio locuinţă. În declaraţia de avere, acesta menţionează faptul că fiul său, Andrei, deţine un imobil, iar în faţa presei afirmă că locuieşte în casa tânărului. Andrei Hrebenciuc a devenit proprietarul imobilului de pe strada General Nicolae Dona în 1999 după ce l-a cumpărat cu două miliarde de lei vechi de la Miron Mitrea. La momentul tranzacţiei, fiul lui Viorel Hrebenciuc avea 15 ani.

În toată aceasta perioadă, chiar dacă nu a avut statut de proprietar, deputatul PSD a avut statut de chiriaş, statut pe care l-a căpătat în 1993 şi la care nu a renunţat nici acum.
Aşa se face că, Viorel Hrebenciuc a obţinut o locuinţă în 1993, pe vremea când era secretar general al guvernului.
Apartamentul a fost repartizat de Guvernul României la data de 21 aprilie 1993, cu adresa 15/694, în aceeaşi zi fiind încheiat şi contractul de închiriere numărul 28.150 între Viorel Hrebenciuc şi ICRAL Herăstrău. Locuinţa se află pe Calea Victoriei, are cinci camere plus alte dependinţe şi o suprafaţă de peste 200 de metri pătraţi.

Astfel, deputatul are statul de chiriaş de 16 ani, deşi între timp şi-a pierdut calitatea de înalt funcţionar al statului, implicit şi dreptul de a locui cu chirie într-o locuinţă de serviciu. Cu toate acestea, contractul i-a fost prelungit de cel puţin trei ori de reprezentanţii statului, mai precis de Primăria Capitalei - cea care a preluat fondul de locuinţe de la ICRAL Herăstrău.

Apartamentul e proprietate de stat, e al Primăriei, nu e al meu. Eu figurez la întreţinere, da. Acolo stă o familie de la Nuclearelectrica, femeia de serviciu şi şoferul de acolo, stau de opt ani de zile, mergând pe ideea să-l ia ei până la urmă. Apartamentul e al Primăriei şi nu am reuşit să rezolv problema pentru ei încă. Primăria trebuia să-l dea la Nuclearelectrica ca să le dea lor apartamentul că sunt nişte amărâţi. Eu oricum nu mai stau acolo, numai că apartamentul fiind proprietate de stat, e pe numele meu, care e problema?”, se întreabă deputatul PSD, dezvăluind şi intenţia sa de a interveni la Primăria Capitalie pentru a transfera apartamentul de pe Calea Victoriei la Nuclearelectrica. Familia care locuieşte acum în locuinţă este legată de Viorel Hrebenciuc într-o oarecare măsură. Şoferul invocat de acesta este şoferul soţiei deputatului, care este director de Resurse Umane la Nuclearelectrica.

Mai e un an de contract cu Primăria, sau aşa ceva. Nu mai ştiu. Nu ai de ce să faci un caz din chestia asta. Dacă aş fi putut să-l cumpăr, l-aş fi cumpărat. Dar legea nu-mi dă voie, că păţesc cum a păţit Băsescu, că eu am avut un apartament la Bacău”, mai spune deputatul PSD, fără să explice de ce nu a renunţat pur şi simplu la contract până acum.

Primăria Capitalei a refuzat să răspundă la orice întrebare adresată referitor la acesată chestiune (ce perioadă de contract a mai rămas în derulare, ce chirie lunară plăteşte Viorel Hrebenciuc, de câte ori a fost prelungit contractul etc) fiind invocată Legea protecţiei datelor cu caracter personal!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu